Examen

Examen

Examen

När du är klar med dina studier ska du ansöka om examen. Tar du ut en examen på avancerad nivå kan du dessutom delta i en festlig högtid i Aula Magna som ger dig ett fint avslut på dina studier vid universitetet.

Företagsekonomiska institutionen ordnar också en avslutning efter varje år i maj/juni för de som skrivit sin avslutande uppsats under läsåret.

Regeln är att du ansöker om examen på det universitet/högskola där du läst din sista kurs (betygsdatum, gäller även omtenta) som ska vara med i examen.

På Stockholms universitet ansöker du om examen via universitetskontot; www.mitt.su.se under "Mina studier", "Examensansökan", "Skapa ny ansökan".

Kandidatexamen

Kandidatexamen

Här finner du information om krav för olika examina med Företagsekonomi eller med Reklam och PR som huvudämne

Masterexamen

Masterexamen

När du har avslutat dina studier behöver du ansöka om examen och examensbevis.Tar du ut en examen på avancerad nivå kan du dessutom delta i en festlig högtid i Aula Magna som ger dig ett fint avslut på dina studier vid universitetet.

Ansökan om examen

Har du frågor eller önskar mer information om de olika examina? Kontakta gärna våra studievägledare.

Vill du veta mer om hur du ansöker om examen? Kontakta examensgruppen.

Titeln civilekonom

Titeln civilekonom är inte skyddad enligt lag så alla som har en examen med ekonomi som huvudämne från universitet eller högskola kan kalla sig civilekonom. Civilekonomexamen är däremot skyddad så endast de som har examen från ett civilekonomprogram kan säga att de har civilekonomexamen.

Vanliga frågor och kontakt

Har du en fråga eller behöver hjälp att välja vad du vill studera? Då kan våra studievägledare hjälpa dig. Många av de vanligaste frågorna kan du hitta svar på i vår FAQ.

AMBA Accredited

Stockholm Business School i sociala medierSBS på Facebook SU på Instagram SBS på Linkedin SU på Twitter SBS på YouTube