Linn, Finansinspektionen

Vad innebär det att vara studentmedarbetare på Finansinspektionen?

Finansinspektionen har studentpooler inom olika områden, själv arbetar jag i studentpoolen för rapportering. Vår studentpool arbetar främst med inrapportering av blankningar, flaggningar och insynshandel. Finansinspektionen är en väldigt lärorik arbetsplats och de flesta som arbetar i studentpoolen studerar antingen juridik, nationalekonomi och/eller statistik.

Hur kom du dit du är nu?

Jag började studera Företagsekonomi men bytte därefter till kandidatprogrammet i Nationalekonomi och Statistik. Jag har läst 60 högskolepoäng i Statistik och tog sedan en kandidatexamen i Nationalekonomi. Att ha läst mycket statistik har underlättat mycket nu när jag börjat på masterprogrammet i Nationalekonomi.

Under tider som jag studerade företagsekonomi var jag engagerad i Ekonomernas Dagar, en arbetsmarkandsmässa för ekonomer, där jag hade rollen som företagsansvarig. Därefter har jag arbetat extra på bland annat Handelsbanken innan jag blev anställd på Finansinpektionen.

Vilka är dina tips till våra nuvarande studenter?

Lär dig programvaran och försök skaffa dig ett kontaktnät under tiden du studerar. Att arbeta vid sidan av studierna ger dig också en bra inblick i vad du faktiskt vill arbeta med när du tagit din examen.