"Sök jobb samtidigt som du pluggar - man har aldrig mer tid än när man pluggar", säger Romina.
"Sök jobb samtidigt som du pluggar - man har aldrig mer tid än då", säger Romina.

Vad gör du nu?

Jag jobbar på Myndigheten för delaktighet, som har i uppdrag att verka för att funktionshinderspolitiken ska få genomslag i hela samhället. Där jobbar jag som utredare på avdelningen för utredning och analys. 

Hur kom du dit du är nu?

Jag har pluggat en master i statsvetenskap som jag kompletterat med genusvetenskap och statistik. Själva jobbet sökte jag via platsannons på arbetsförmedlingen. 

Tidigare jobbade jag inom vården i många år, i hemtjänsten och som personlig assistent. Därför hade jag koll på funktionshinderspolitik i praktiken. Det här är en liten myndighet, och de lägger stor vikt vid att man ska vilja jobba med just det här.

Men jag hade inte fått jobbet om jag inte hade haft de där 45 poängen i statistik, det var det som de fastnade för och behövde på analysavdelningen.
 

Vad har du för tips till våra nuvarande studenter?

Kämpa på med statistiken. Det lönar sig när man ska söka jobb! Och var nöjd med det du presterar - ett E i statistik är som ett starkt A i vilket annat ämne som helst.

Sök jobb samtidigt som du pluggar - man har aldrig mer tid än när man pluggar. Och satsa på att söka exempelvis de tre jobb du verkligen vill ha och lägg krut på dem - istället för att skicka iväg en massa ansökningar som man inte hinner lägga så mycket tid på.