Tea Onshagen var en mycket omtyckt medarbetare, både av sina kollegor och av ledamöterna i Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden och Docenturnämnden där hon suttit som sekreterare i många år. När den sista dagen innan pensionen närmade sig hade kollegorna svårt att komma på vad de skulle ge henne i present. Och på frågan på vad hon önskade sig blev svaret alltid ”Ingenting”. Följt av ett skämtsamt ”Det jag egentligen skulle vilja skulle vara att kasta ut mina papper genom fönstret”.

- När en så kär och viktig medarbetare slutar ska det mycket till om vi inte ska försöka uppfylla hennes önskan, säger Felicia Markus, kanslichef vid Samhällsvetenskapliga fakultetskansliet.
- Vi kopierade helt enkelt upp en pärm över fakultetsnämndens protokoll, identisk med plastfickor, post-it-lappar och allt.

Men det tog ett tag innan Tea kunde med att kasta ut papperna genom fönstret.

- Pärmen var så lik originalet att hon trodde att det var den riktiga. Tea har alltid varit noggrann med regelverket och haft perfekt ordning på alla sina papper.

När det sedan stod klart att det var en kopia tog det inte lång tid innan buntarna hivades ut.

Förutom nöjet att göra sig av med gamla protokoll fick Tea även ett presentkort till framtidens husbilssemestrar och ett presentkort till Dramaten.

Och för er som är oroliga för att gräsmattan mellan A- och B-huset nu är full med papper kan vi lugna er med att Teas kollegor plockade upp allt efteråt.