Samverkan - old

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Statistiska Institutionen
  4. Samverkan - old
Person sitter och kollar på grafer och tabeller i sin mobil. Foto: Creative commons

Webinarium om maskininlärning och undervisning i statistik

Här kan du se professor Mattias Villani gå igenom sex punkter för förändring i svensk statistikundervisning, för att bättre förbereda statistikstudenter för en värld med maskininlärning och analys av mycket stora datamängder (big data).

En obesvarad kärlek till statistik?

Ett fördjupat samtal mellan professor Dan Hedlin och Kristoffer Örstadius, granskande reproter på DN, om journalistikens relation till statistik.

Fråga oss om statistik

Är du journalist? Behöver du komma i kontakt med någon som kan statistik, för att till exempel kommentera en undersökning eller en statistisk metod i media? Då har du kommit rätt!

Studiebesök för högstadie- och gymnasieklasser

Är du lärare eller studievägledare på högstadiet eller gymnasiet? Tror du att dina elever skulle vara intresserade av att få besök av en forskare eller statistikstudent?

Kontakt

Besöksadress
Statistiska institutionen
Universitetsvägen 10B, plan 7 
Stockholm
Observera att om du kommer från tunnelbanan och går in från norra sidan, står det 14B på ingången till huset där du når oss! Gå rakt fram och ta hissen upp så kommer du rätt. 

Öppettider
Institutionen har öppet vardagar 07:50 – 17:05 under terminerna. Vi har stängt 24 juni - 11 augusti - under den perioden behöver du boka tid med någon av våra medarbetare för att kunna komma in på institutionen.

Postadress
Statistiska institutionen
Stockholms universitet
SE - 106 91  STOCKHOLM

Fax 08 - 16 7511

Fråga oss - vi kan statistik!

Är du journalist och behöver komma i kontakt med någon som kan statistik, för att till exempel kommentera en undersökning eller en statistisk metod i media? Då har du kommit rätt! Kontakta Richard Hager så slussar han dig vidare till lämplig forskare.

Richard Hager
Telefon:  08-16 29 90
E-post: richard.hager@stat.su.se

Välkommen till Alumnnätverket vid Statistiska institutionen

Har du läst statistik hos oss? Då hälsar vi dig välkommen till Statistiska institutionens alumnnätverk!