Bing, IQVIA

Vad gör du nu?

Jag jobbar som Biostatistiker på IQVIA. Där gör vi dataanalys på Real World Evidence data i olika projekt. Våra kunder är ”big pharma”, stora läkemedelsföretag, inom eller utanför Sverige. Som Biostatistiker jobbar vi med datahantering, dataanalyser, att skriva statistiska analysplaner och tolka de statistiska resultaten åt kollegor inom IQVIA eller åt klienter.

Hur kom du dit du är nu?

Övergången mellan studierna och det här jobbet var ganska mjuk, skulle jag säga! Först fick jag jobbannonsen via en kompis. Snart skickade jag mitt CV och personliga brev. Sen fick jag flera intervjuer och SAS-prov vid IQVIA. Men hela processen är ganska lång, cirka 2 till 3 månader. Nästan samtidigt fick jag också två andra jobberbjudanden, slutligen valde jag att ta jobbet på IQVIA för att det matchar mitt intresse bäst.

Vilka är dina tips till våra nuvarande studenter?

Jag tycker att det är viktigt att skapa kontakter med arbetsgivare, man kan börja göra det även om man inte är klar med sin examen. Det finns olika sätt att komma i kontakt med arbetsgivare, till exempel praktik, sommarjobb eller skriva uppsats hos ett företag eller en organisation.

Det första jobbet jag fick var genom att ta sommarjobb på SCB under första året av Mastersprogrammet. Jag upplevde att det hjälpte mig mycket när jag sökte jobb efter jag tagit min masterexamen. Jag skrev också min masteruppsats på SCB, den sista terminen. När jag letade efter jobb var erfarenheterna hos SCB till stor hjälp.