Nätverksträff med tema digitala verktyg för undervisning och lärande

25 september 2019 : 13.30–15.30

Plats: Geovetenskapens hus, Svante Arrhenius väg 8, plan 3, rum U36

 

Jonas Collin

Vid denna nätverksträff är gästföreläsare Jonas Collin som är mediepedagog vid Institutionen för data- och systemvetenskap (DSV) och Centrum för universitetslärarutbildning (CeUL). Jonas berättar om vad som pågår vid CeUL, DSV och universitetet i övrigt när det gäller IKT (informations- och kommunikationsteknik) i undervisningen och olika möjligheter med till exempel lärplattformen Athena och e-mötesverktyget Zoom. Jonas hjälper oss att bättre förstå olika verktyg och begrepp som ”blended learning”, Mentimeter, ”flipped classroom”, spelifiering, digitala examinationer med mera. Det kommer att finnas gott om möjlighet att ställa frågor och förstås tid att nätverka med kollegor.

Vi bjuder på fika.

Anmälan

Anmälan är stängd.

 

Om nätverket

Nätverket vänder sig till dig som arbetar med administration av utbildning vid Stockholms universitet, du arbetar kanske som studieadministratör, studievägledare eller administrativ samordnare i nära kontakt med lärare och studenter vid institutionen.

Nätverket träffas två gånger per termin då vi både ägnar oss åt fortbildning/fördjupning i olika frågor/teman och ger plats för samtal och erfarenhetsutbyte. Träffarna är kostnadsfria.

Plattform och samverkan för stödja goda utbildningsmiljöer

Med nätverket vill vi

  • ge Stockholms universitets administratörer en plattform att träffas och samverka kring hur man som administratör kan stödja och skapa förutsättningar för goda utbildningsmiljöer vid institutionen,
  • skapa en gemensam diskussion kring vad som fungerar bättre och sämre när det gäller administrativt stöd till den högskolepedagogiska verksamheten,
  • ge möjlighet till ökad kunskap och kompetensutveckling,
  • bidra till en pedagogisk dialog på flera nivåer mellan institutioner.

Bakgrund

Nätverket bildades våren 2019 på initiativ av Centrum för universitetslärarutbildning (CeUL) som ett led i CeUL:s arbete att utveckla undervisning och skapa goda utbildningsmiljöer som på bästa sätt ska underlätta studenters lärande på alla nivåer vid Stockholms universitet.

Kom med i nätverket

Välkommen att anmäla dig till någon av våra träffar eller mejla: ceul@su.se