Digital examination

Digital examination

Stockholms universitet erbjuder sina lärare flera olika digitala verktyg för att examinera sina studenter. I den här resursen hittar du information som kan stötta och inspirera dig i arbetet med att utveckla dina digitala examinatoner. 

Student vid dator. Inspera - självstudiekurs. Foto: Mostphoto

Få koll på nya examinationssystemet Inspera

Obligatorisk självstudiekurs för universitetslärare, administratörer och tentamensvärdar som kommer att använda universitetets nya digitala examinationssystem Inspera.

Guide om examination online

Att examinera på distans innebär särskilda förhållanden och saker att ha i åtanke. Sveriges Lantbruksuniversitet har tagit fram en detaljerad guide om vad du behöver tänka på före, under och efter du går över till online examination. Här finns länk till guiden samt en kortversion utifrån SU-perspektiv.

Använd digitala verktyg för examination

En digital examination är en examination som utförs via dator eller annan digital enhet på campus eller online. Inlämning kan ske anonymt eller med namn.

Tentamenstjänsten Inspera

Nya tentamenstjänsten Inspera ersätter Exia. Inspera tillhandahåller digital tentamen via ett webbaserat gränssnitt och stödjer flera olika frågetyper som bland annat essäfrågor, flervalsfrågor, hemtentamen, bedömning och anonymisering.

Testa verktygen innan examination

Vad är viktigt att tänka på när det gäller digitala examinationer? Cormac McGrath från Institutionen för pedagogik och didaktik, delar med sig av några bra tips.

Pedagogeeks om digital examination

KONTAKT

Projektet Examinationslyftet vid SU

Vi arbetar i digitala examinationsteamet:

Examinationspodden

Examinationspodden. Bild: LTU

En podd om examinationsformer i högre utbildning. Aktuella ämnen och frågor om fördelar och risker med olika examinationsformer.

Illustration dialog. Illustration: Pixabay

Talar du "examinationsspråket"?

Liten ordbok över begrepp som kan dyka upp i samtal eller texter om examination och bedömning. Den är också en god hjälp när du arbetar i examinationssystemet Inspera.

Plagiat — hur kan det undvikas?

Plagiat - hur kan det undvikas? Illustration: KBL